Jul i skuggan av sociala mediers stormar

Hej kära läsare,

I mitt hem har julstämningen börjat sprida sig trots de utmaningar vi står inför. Trots en oväntad vattenskada i köket har vi lyckats få fram julpyntet, och tindrande ljus och varma färger lyser upp vårt hem. Men mitt i denna glädjefulla tid, har jag även reflekterat över mina senaste upplevelser inom sociala medier – en värld som är ny för mig och som jag just börjat navigera.

Att jag valt att skriva under pseudonymen ”Ariana Damon” har aldrig varit en hemlighet. Jag har varit öppen med att många av mina bilder är riggade, en kreativ representation av mitt författarskap. Men trots detta har jag mötts av hård kritik och oförstående kommentarer. Speciellt svårt blev det när vi försökte nå ut till mina rötter, till iranska grupper på Facebook. Oväntat och smärtsamt blev jag konfronterad med anklagelser om att ”inte se iransk ut” och att min bok skulle vara ”mjukporr” – allt detta utan att de ens har läst ett ord av vad jag skrivit.

Ytterligare skär i hjärtat var påståendet om att jag skulle utnyttja personer med funktionsnedsättning. Sådana ord skär djupt, men jag står stadigt i min sanning. Jag vet att min bok, som kommer ut via förlaget Bokea Vulkan, är ett verk av passion och kreativitet, och jag skäms inte för det jag har skapat, och det går att kolla upp.

En del av min rädsla och försiktighet har sin grund i min rädsla för den iranska regimen. Min val av pseudonym är inte bara en kreativ frihet, utan också ett skydd. Att bli bortslängd och tystad från Facebook-grupperna var en chock, men också en påminnelse om varför jag valde den här vägen.

Trots dessa prövningar, vill jag tacka alla er som stått vid min sida, som stöttat mig och förstått mig. Till er som har förbeställt min bok – jag är oändligt tacksam. Och till er andra, jag skojar (men bara lite) – vad väntar ni på?

Så här i juletid, när vi pyntar våra hem och förbereder oss för en tid av glädje och samvaro, påminns jag om kraften i att stå upp för sig själv och sina drömmar. Jag tittar fram emot att dela min berättelse med er, och jag hoppas att ni kommer att finna glädje och inspiration i mina ord.

Med kärlek och tacksamhet,

Ariana Damon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.